safari outdoor

Rondreis Botswana

ontelbare buitenactiviteiten of gewoon een leuk chalet, afgestemd op de behoeften van ons groeiende gezin van vier. Een kleine groep, van een paar dagen tot meer dan een maand als je echt wilt spelen. Een land waar de verlokkingen van het toerisme worden geprikkeld door het unieke en het exotische. Een land waar de lokale bevolking bruisend is en de jonge backpackers even vrolijk-gemoedereerd en vriendelijk. Een land waar een glimlach zich kan verspreiden over het gezicht van de meest verstokte reisonderzoeker.

Botswana is perfect voor reizigers van elk type. De cultuur is uniek en mengt de Macambo met de Duitse tradities om een sprookjesachtige sfeer te creëren. De mensen zijn vriendelijk en meegaand, een muzikaal paradijs en een elektrische sfeer.

Om een goede tijd te hebben in Botswana, is het het beste om zoveel mogelijk van je “straatkleren” aan te trekken. Hier, om mensen van alle leeftijden en met alle soorten budgetten te ontmoeten, zou men de zelfgemaakte grasrok moeten dragen, kniehoge laarzen, en zo kort mogelijk. De lange meisjes zouden een zeer korte rok of korte broek moeten dragen, netjes gehouden, met een kleurrijk bedrukt Chattaho hemd, misschien een geblokte stof die Mosselman gebruikte voor zijn kudde. Het geel omrande hemd moet voorzien zijn van gele striemen, een felgekleurde veiligheidsbril, een rode harde hoed, en kralenkettingen rond de enkels. Het meenemen van een kleine naaikit, een reservehemd, veiligheids-Pashmina, muskietennetten en een naaikit kan troost bieden.

Vrouwelijke toeristen Homo’s en lesbiennes die voor het eerst op buitenlandse vakantie naar Botswana gaan, zijn anomalieën. Dit wil echter niet zeggen dat de cultuur van het land onvriendelijk is voor reizigers. Veel mensen, die de kampen, winkelcentra en voorraden beu zijn, gaan vandaag naar de open plaatsen om hun eigen chef te zijn. Als je met meisjes op safari gaat, is het meenemen van een vriendin heel zinvol. Een reisbureau gespecialiseerd in vrouwentours is aan te raden om een veilige en comfortabele vrouw te vinden om mee te reizen.

Heren Krokodillen, leeuwen, giraffen en neushoorns willada, mogen rondlopen in Botswana, omdat er hier geen roofdieren zijn. Dit is de beste levensstijl om voor te kiezen na een lang jaar van werk en intensieve studies. Het enige wat nodig is, is vertrouwen, motivatie en een instelling om het te laten slagen.

Beste tijd om te komen

Als je in het droge seizoen naar Botswana komt, is de regio minder bevolkt en wild. Dus het aantal dieren is veel lager. Spectaculair om te zien! Vaak zult u tijdens de regens door deze dieren heen varen, naast ze eten en slapen. In het droge seizoen zwerven de wilde dieren veel dichter op elkaar, zodat u ze kunt zien bij de drinkplaatsen of rond de poelen. Het is veilig om in het donker rond te lopen, maar neem geen spullen mee. Als u naar Botswana komt, zult u een mengeling van mensen met verschillende culturen en levensstijlen aantreffen. Grieken, Duitsers, Ducali, Bosjesmannen, de Français, de Thais en de Zulu. En nog veel meer. Zo is het leven in Botswana.

Lees meer

Rondreis Marokko 8 dagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.