Hoe de viool te bespelen

Celloles

De cello is het instrument met de hoogste toon van de vioolfamilie. Met het vermogen om eenvoudige melodieën gemakkelijk te spelen, wordt dit instrument vaak geassocieerd met zeer elegante muziek. Je kunt verschillende soorten melodieën op de cello spelen, maar ze zullen nooit zo goed klinken als de viool.

De cello is gemaakt van hout dat helder rood, paars, roze of wit van kleur kan zijn. Het geluid van een houten cello wordt gevormd door de trillingen wanneer het instrument wordt bespeeld. Ze zijn in staat om verschillende toonhoogtes en geluiden te creëren. Hoe hoger de toonhoogte, hoe duurder het instrument zal zijn. De meest waardevolle antieke violen zijn gemaakt van gesneden esdoorn. De mogelijkheden voor hout zijn nu echter beperkt door het toegenomen gebruik van koolstofvezel voor de body’s van instrumenten.

Het unieke van houten instrumenten is dat ze niet gestemd hoeven te worden. Ze hebben hun eigen natuurlijke klank. Akoestische instrumenten met stalen snaren moeten echter worden gestemd, zodat ze hun juiste geluid produceren. De prijs van een antieke viool is ongeveer $200,00. Dit is ongeveer de prijs van een nieuwe, maar het is het geld waard vanwege het prachtige geluid dat uit de cello komt. Er zijn ook beperkte opties voor hout. Esdoorn is het beste, omdat het van nature mooi en duurzaam is.

Een functionele viool heeft gewoonlijk een lange toets. Hij heeft tussen de 21 en 23 metalen toetskeggen. Deze pluggen worden aan de onderkant van het instrument bevestigd. Je kunt er fijnstemmers op zetten om fijn te stemmen. De positie van de fijnstemmers kan variëren bij de verschillende vioolmodellen. De meeste fijnstemmers zijn aan de brug bevestigd. Violen met fijnstemmers worden door verzamelaars vaak beschouwd als de beste instrumenten aller tijden.

Voor fijne en gevorderde spelers is een half-feature een goede keuze. Deze modellen hebben tussen de 21 en 23 snaren. Dit geeft de speler meer mogelijkheden om de verschillende toonladders en muzieksoorten te spelen. Dergelijke vioolmerken worden opgesomd in huishoudelijk, student, gemiddeld en professioneel.

De fijnstemmers die op de Maestro zitten, zijn handig voor het stemmen van het instrument. Eerst moet je de A-snaar stemmen. Daarna kun je het toetsenbord van de computer gebruiken om de andere snaren te stemmen. Dezelfde methode kunt u gebruiken voor het stemmen van de lage en hoge D snaar. Onthoud dat het stemmen zorgvuldig moet gebeuren. Het oor kan gemakkelijk beschadigd raken als de viool niet zorgvuldig wordt gestemd. U kunt geld besparen door de compacte exemplaren te kopen. De kosten van deze compacte stemapparaten liggen tussen de $30,00 en $70,00. De grotere stemmechanieken worden gebruikt om meer snaren tegelijk te stemmen.

Lees meer:
Circus Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.