Gitaar kopen gids

Gitaarles Rotterdam

Als je besloten hebt gitaarlessen te nemen, zul je willen weten welk type gitaar voor jou geschikt is, en welk soort gitaar het beste past bij de muziekstijl die je wilt spelen.

Idealiter kun je altijd beginnen met een oefengitaar. Dit is een goedkope en vaak uitstekende gitaar om te gebruiken bij het oefenen. Deze gitaar is altijd beschikbaar, waar je ook bent, en je kunt er overal op spelen. Maar ze zijn zelden geschikt voor uitvoeringssituaties, omdat er niet regelmatig op geoefend of geluit wordt.

Tip: Houd uw instrument nooit langer bij elkaar dan nodig is. Dit is geen goed idee. Schakel over op de volgende gitaar (als je die hebt) en speel op je oefengitaar.

Als je de mogelijkheid hebt om in een spiritueel geori├źnteerde studio te studeren, zorg er dan voor dat je een gitaar kiest die gemaakt is door een fabrikant die begrijpt dat je een religieus persoon bent. Gitaren die door een andere fabrikant zijn gemaakt, zullen niet zo goed aan je spirituele behoeften voldoen.

Hoewel u soms goedkope akoestische of zelfs elektrische gitaren in de uitverkoop kunt vinden, moet u altijd voorzichtig zijn met de aanschaf ervan. Goedkope instrumenten zullen waarschijnlijk van mindere kwaliteit zijn en minder goed presteren dan rijkere gitaren. Een beetje geld investeren in een goed gemaakte basgitaar is een zekere weg naar een lange en gelukkige relatie tussen jou en je nieuwe gitaar.

Controleer na aankoop van je gitaar of de snaren goed bespannen zijn, of de brug niet te hoog staat en of de hals redelijk recht is. Controleer of de stempinnen in de juiste richting staan, en of de EQ en grafische EQ regelaars niet te hard staan. Als je je gitaar stemt, zorg er dan voor dat je de snaren stevig aandrukt en niet te hard. Als je een aantal open snaren kunt bespelen zonder vervorming, dan heb je meer frets om te bespelen en zal het geluid vloeiender zijn. Een goed gestemde gitaar zal geweldig klinken, maar zal moeilijk te bespelen zijn als de gitaar niet goed gestemt is.

Als je serieus bent in je wens om gitaarles te nemen, zijn een paar merken gitaar en accessoires het onderzoeken waard:

Fender – Fender gitaren worden beschouwd als de beste ter wereld. Fender heeft door de jaren heen vele modellen geproduceerd van hun speciale modellen zoals de Fender Stratocaster en de Fender Lucille gitaar. Fender gitaren zijn goed voor zowel beginners als doorgewinterde spelers omdat ze consistent zijn in kwaliteit. Fender gitaren zijn gemakkelijk te bespelen, met een sustainer en een pick up bevestigd aan de brug.

Martin – Martin gitaren bestaan al heel lang en zijn nog steeds erg populair. Een van de beste gitaren die Martin heeft geproduceerd is de Dreadnought die een mahonie body heeft en een palissander toets. Hij heeft een lage actie waardoor hij ideaal is voor beginners.

Washburn – Washburn zit al meer dan 70 jaar in de gitaarbouw en ze maken nog steeds een aantal van de beste gitaren die er zijn. De meeste van hun modellen zijn gebaseerd op de Gibson basis en je kunt kiezen uit de drie basishoutsoorten die ze gebruiken: mahonie, palissander en esdoorn.

Yamaha – Yamaha is ook een grote speler in de muziekapparatuurindustrie. Ze zitten al zo lang in de gitaarbouw en hebben al verschillende modellen geproduceerd die erg populair zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.