De Magische Truc

illusionist Nederland boeken

Wij aanvaarden het als we het voor ons zien, maar niet als het om iets ver weg gaat. Als je erover nadenkt, is een illusionist niet meer dan een stel vage woorden en gebaren.

Wanneer je een goocheltruc opvoert, kan de illusionist ofwel niets vertellen ofwel volledig liegen. Hoe meer hij liegt, hoe moeilijker het leven van de goochelaar wordt. Voor sommigen is hij de duivel, voor anderen is hij een heilige. Mensen die de truc alleen maar recht voor z’n raap zien en over de schellen gaan, worden alwetende dwazen en huichelaars genoemd. Maar de meeste lichtvoetige mensen voeren de truc werkelijk uit, omdat iets ervan hun verbeelding en hun gevoeligheid verrukt. Zelfs als zij op die snelheid en bedrieglijkheid willen voortbouwen, bedriegen zij vaak in feite zichzelf, omdat hun emotie in de leugens verdrinkt. Er zijn illusionisten die geen leugen kunnen vertellen en toch vrij hoog in de atmosfeer vliegen met publiek ver weg van de illusionist. Deze mensen verhullen zichzelf vaak zonder het te weten door gebruik te maken van ingewikkelde effecten. Paus Republikeinen knielden op kerkbanken in kleine doodskist in tunnels en gevuld met terpentijn – illusionisten zijn er vele.

Elke goochelaar heeft zijn eigen stijl en vaardigheid, gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen en doel. En sommigen van hen hebben nooit iets geweten over paradoxen en identiteiten in illusie. Het idee van paradoxen is ontleend aan paradoxen in je geest. Je stelt jezelf een hele domme vraag en je krijgt een heel dom antwoord. Psychotisch als bovengenoemde goochelaars mogen zijn, ik wist altijd al van paradoxen maar deed ze altijd af als onzin. Want het is duidelijk dat de oneerlijken meer dwaasheid in laag dan in hoog verstand moeten hebben.

Een van de bekendste dingen die ik ontdekte toen ik begon, was de wereld van de verliezers. Wat veel illusionisten graag doen is van hun korte leven een togafeest maken. Magic gebruikers creëren uitgebreide en uitgewerkte illusies over hun leven. Hoewel de realiteit bezoedeld kan zijn met de antwoorden die ze zichzelf kiezen te geven.

Nu de laatste belediging. De meeste goochelaars die succes hebben, kopen eindelijk die ene goocheltruc waar ze goed in zijn. Ze verzamelen al hun genialiteit en middelen en beginnen magische verdwijnmachines te maken. Deze machines krijgen toegang tot andere media en kunnen die toestellen veranderen in schaarmessen, met het alleenrecht om een grote illusie te vertonen die aan henzelf toebehoort en om mensen die te dichtbij komen af te leiden. Goochelaars zijn bijna alsof ze een stel jonge geesten zijn kwijtgeraakt.

Lees meer:
Illusionist boeken Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.