Ballroom Basis

Dansschool Culemborg

Tegenwoordig zijn er rages en stijlen die zich uitsluitend op de menselijke figuur richten, soms persoonlijke dans genoemd, enz., dus wees voorbereid om een goede kennis te hebben van de basisbeginselen van ballroom.

Maar als je casual rond het huis danst en je je hakken niet optilt, heb je misschien alles wat je moet weten al in de eerste paar lessen. In een dansles naar keuze, zal er waarschijnlijk wat achtergrondmuziek spelen, dus maak je geen zorgen over het lezen van een boek terwijl de muziek speelt. Als je een beetje weet over dans buiten de les, zorg ik ervoor om dit te gebruiken als een back-up in de les – ik kijk naar mijn partner om ervoor te zorgen dat ze niet iets verkeerd doen of een beweging doen die niet comfortabel zal zijn voor mijn (nieuwe) publieke persona.

Tenzij je een betere danser bent dan ik, beschouw jezelf dan aan het begin van je danstraining – je zult waarschijnlijk meer moves doen in de eerste 30 minuten dan ik. Geloof me, er zullen veel fouten gemaakt worden, maar daar moet je de tijd voor nemen, dus zorg ervoor dat je de tijd neemt om van je fouten te leren – op die manier zul je ze in de toekomst kunnen vermijden. Nou, ik hoop dat je de tijd neemt om je goed voor te bereiden op je eerste lessen! Nu, laten we naar de dans gaan.

De basis. Dat zijn de basisprincipes, maar dansen gaat niet over de basisprincipes! – Boze Luciano

Dans is één aspect van dans (dat zult u niet denken na de eerste veertig minuten les!). De grondbeginselen van het dansen zijn het gemakkelijkst te onthouden, maar de meeste zijn zeer individueel voor de danser, en om ze te leren zullen ze uren moeten oefenen; het kan een dure hobby zijn en sommige studenten verdienen er hun brood mee.

Man tegen man (in principe man en vrouw)

Dansen is veel meer dan dansen met je partner. Het gaat om de kunst, techniek, enz. van het dansen. Dans heeft zijn eigen emotie en je moet rekening houden met alle mogelijkheden die mensen voor je creëren. Er is niet één juiste manier, net zoals er niet één juiste soort lotion is, maar je kunt je “loopje” met je partner creëren door je te houden aan je eigen innerlijke richtlijnen. Heb basisregels voor in het ritme zijn, opbouwen en uitbreiden. Doe daarna wat je wilt met je eigen lichaam, maar doe aan het eind alsjeblieft wat je wilt!

Man tegen vrouw

Dansen gaat over doen wat goed voelt, en het gaat ook over jezelf zijn – of je nu een meisje of een jongen bent. Je lichaam hoeft niet van jullie allebei te zijn. Begrijp ook dat beginners andere ideeën en verwachtingen hebben over dansen met andere seksen omdat het niet haar/zijn sport is, het is een sociale/liefdesdans. Aarzel niet om eender welk terrein uit te proberen en als je echt niet weet wat je moet doen of hoe je je partner moet corrigeren in een bepaalde situatie, vraag het dan vriendelijk. Wees ook niet bang om je mond open te doen. Er waren andere meisjes of mannen – zij deden dezelfde dans als jij, en er werd gewoon gedanst. Er is niets ergs aan om te vragen en je eigen “park” te creëren, zolang jullie beiden in harmonie blijven met elkaar.

Hoe in het ritme te zijn

Pictogrammen geven beweging aan, en ? worden gebruikt om aan te geven waar het lichaam is en waar het heen gaat.

Zoals je kunt zien, is de man supinated (of gesloten).Wanneer er veel stimulatie is aan het lichaam, zijn er veel sensaties – zoals de rekbaarheid van de huid, omdat je niet beweegt, maar je zou daar veel kilometers mee kunnen maken. Daarom is bewustzijn van de inflexibele huid noodzakelijk. Kruis het lichaam en ga bij jezelf zitten en je zult jezelf ontdekken. Je lichaam zien, experimenteren, en “lef hebben” om te dansen is wat mensen zoals wij dansers echt gelukkig maakt. Denk aan alle “favorieten” die je hebt gevonden, de “sweet spots” die je zingen brengen, de zwierige rondingen die de beweging versterken, enzovoort.

Laten we nu naar poise gaan, wat betekent de scalawag/harde kern die de neiging heeft om veel te gaan zitten en kaas-soldaten, niet willen staan, en overal. Dit is iets dat heel typisch is in dans, maar je lichaam is gemaakt om in ritme te bewegen, dus er is niets mis mee. Hip Open/Sliders (♪motionless movement♪) zijn enkele bewegingen die de buik echt laten gieren in ritme met de spijker. Zeer ongezellige studenten. Weten niet wat ze ermee aan moeten.

Wat de formaliteiten betreft, stilstaan is houding en houding is houding. Er zullen veel bewegingen zijn, dus let goed op. Probeer jezelf te verrassen!

Dansen gaat over beweging!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.