tn_00133

Schutterij St. Willibrordus - in Meijel ook wel'de Grúún' genoemd - is een gewaardeerde vereniging, zowel binnen de Meijelse gemeenschap als daarbuiten. De leden en het bestuur werken hard aan de instandhouding en uitbouw van de schutterij en het muziekkorps.

De schutterij is aangesloten bij de bond EMM(Eendracht Maak macht), de oudste schuttersbond in Nederlands en Belgisch Limburg. De vijf bondsfeesten per jaar bepalen voor een groot deel de kalender van schutterij St. Willibrordus. Maar het schuttersfeest waar iedere schutter naar uitkijkt is het OLS (Oud Limburgs Schuttersfeest) dat ieder jaar in het eerste weekeinde van juli wordt georganiseerd. En ieder jaar is weer de vraag… 'Gaan we misschien dit jaar D'n Um winnen?'

Als je schutterij St. Willibrordus in een optocht voorbij ziet komen, dan zie je achtereenvolgens: de bordjesdrager(-draagster), de vlaggendragers (jeugdleden die nog in opleiding zijn), de tamboer-maître, het korps, de marketentsters, de vaandeldrager, het koningspaar, de officieren, de schutters met aan de zijkant de commandant. 

Het is door zijn grootte en discipline een indrukwekkende groep die dan voorbijtrekt. Zoals oud-burgemeester Kirkels en velen met hem zeggen:

 "Als je de groenen ziet komen, dan komt er ook iets!"St. Willibrordus: Nederweerterdijk 1, 5768 PG Meijel. Postadres: Van der Steenstraat 73, 5768 AJ Meijel - © 2018